U bent klant

Waarom gaat dit label U aan ?

Hij garandeert u tijdens uw schoonheidsbehandeling in een gecertificeerde kapsalon, dat deze veilig wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde en regelmatig opgeleide professioneel. Inderdaad sinds 2018 is het in Vlaanderen niet langer nodig om een kappersdiploma te hebben om een kapsalon te openen. De afschaffing van de vestigingswet zal waarschijnlijk ook het geval zijn in Brussel en Wallonië. Als klant is het essentieel dat u weet dat de kapper die voor u zal zorgen gecertificeerd is.

Beelden van incidenten:

Enkele details

Misschien bent u op de hoogte van het risico dat u loopt bij het gebruik van chemische producten (verkleuringen, ontkleuringen, lokken,...), de behandeling van deze producten moet worden uitgevoerd door echte opgeleide professionelen om u een dienst te garanderen die uw gezondheid niet in gevaar brengt. 

Het is belangrijk om te beseffen dat de kappers zelf worden blootgesteld aan huidziekten en allergieën (eczeem...) of aandoeningen van de luchtwegen (astma...) vanwege de irriterende en allergene stoffen in veel haarproducten die gebruikt worden voor shampoos, kleurstoffen, ontkleuringen en permanenten: ongeveer 10% van de professionele allergieën wordt gemeld door haarprofessionelen en bij vrouwen komt bijna 30% van de gevallen van beroepsastma uit de haarsector. Klinische gevolgen zijn bijna niet meer aanwezig nadat de blootstelling is gestopt, maar de symptomen verergeren anders. Dit is dus essentieel bewustwording bij de betrokkennen te voorkomen om verlies van werk en verandering van beroep te vermijden. Het gebruik van een schaar en scheerapparaat kan snijwonden veroorzaken, mogelijk met directe contaminatie. Het is ook belangrijk om het risico van brandwonden met verwarmingsapparaten niet te verwaarlozen.

Deze kennis van de verschillende bestaande problemen is niet alleen voordelig voor de kappers, deze is ook een garantie voor de veiligheid van de klant. Als deze zodanig geen beroep zou doen op een erkende professioneel teleurgesteld zou kunnen zijn over het eindresultaat van haar kapsel. Maar die vooral reële en zeer belangrijke risico's voor haar gezondheid zou nemen. Deze huidige situatie is dus gewoonweg te vermijden, Febelhair, die de Belgische kappers vertegenwoordigt, moet het niveau van de dienstbehandelingen behouden dankzij dit nieuwe Hairexpert label, essentieel voor de reputatie van het kappersberoep.

Wij beantwoorden al uw vragen

Bijkomende informatie over het label nodig ? Neem contact op via het online formulier.

Laatste blogpost

Word lid van onze Hairexpert club

Wij nodigen u uit om lid te worden van onze Hairexpert club om meer informatie over het label en de sector te hebben.

Het internationaal landnummer is verplicht. (bv.: +32(474)12-34-56)

Door het coderen van de gegevens en het verzenden van dit formulier erkent de klant kennis te hebben genomen van de gebruiksvoorwaarden van de website en de bescherming van de persoonlijke gegevens en deze te hebben aanvaard.

(* = verplicht veld)

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken.